TARINA

 

 

Taiteellinen ilmaisu on parhaimmillaan syvä mystinen kokemus. Se vaatii hiljaisen tässä hetkessä olemisentilan jossa kaikki voi virrata luonnollisesti. Tuntuu kuin olisi tarkkailija katsellen kuinka kangas täyttyy väreistä ja savi löytää muotonsa helposti ja vaivattomasti.

 

Savi materiaalina on ydinminua ja kulkenut matkassani ihan lapsuudesta asti, jolloin oivalsin että saviainesta voi käyttää eläinten muovailemiseen. Siitä hetkestä lähtien tiesin että savi on auttajani, se maadoittaa levottoman mielen ja auttaa lisäämään itseluottamusta, koska saven työstäminen tuntuu niin luonnolliselta ja vaivattomalta, ihan kuin olisin aina tehnyt sitä.

 

Suhde eläimiin linkittyy myöskin lapsuuteeni, jolloin koirat olivat suurin rakkauteni. Menneisyys yhdistyy tähän hetkeen toiminimessäni, TRIFI design, jossa valmistan eläinaiheista taidekeramiikkaa. Uusin alue, jota olen alkanut työstämään, on lemmikkieläinten uurnat / muistorasiat, joissa kaikissa on eläinveistos kannessa. Pyrin tuomaan veistoksissa esiin eläinten universaalia ydinolemusta ja näin antamaan omistajalleen lohdutusta ja uniikin muiston rakkaasta lemmikistään surun keskellä.

 

Tie tähän hetkeen on pitänyt sisällään paljon kompromisseja, virheitä uravalinnoissa, turhautumista työelämässä sekä itseni kehittämistä, jotta saisin kerättyä riittävästi rohkeutta lähteä kulkemaan omanlaistani tietä ja kuuntelemaan sydäntä järjen sijaan, eikä päinvastoin, niinkuin aina aikaisemmin tein. Työelämän oravanpyörästä poishyppääminen oli yksi elämäni tärkeimpiä päätöksiä, ja niin vaikeaa kun se olikin, vasta siitä ´Todellinen Elämä´ oikeastaan alkoi. Kaikki se riskinotto kannatti sataprosenttisesti.